tisdag 15 maj 2007

Varför så töntiga namn?

Varför har dansband sådana urtöntiga namn? - Jag menar finns det något dansband som inte heter något i stil med Thorleifz? Man kan ju undra om det är lag på att om man är ett dansband så måste du heta det töntigaste namnet som finns i hela Sverige.

Det är ju också så att dansband ofta tar namnet efter deras frontfigur. Är alla i Sverige som är döpta till något riktigt nördigt dömda att vara med i ett dansband? - För jag har då aldrig hört talas om ett dansband som heter Johans eller Daniels. Exempel så finns det Berth Idoffs, Bo Allans, Glenn Endys, Sven-Ingvars och jag kan fortsätta i evigheter, men låter helst bli :p Varför har alla så töntiga namn? Kan inte de som har normala namn få sjunga i ett dansband, eller måste då byta namn till Thorleif först? - Det finns ju dansband som inte heter det frontfiguren heter, som Vikingarna, men deras frontfugur har kanske inte ett jättetöntigt namn, men han heter ju Christer.

En annan sak som är töntigt med dansbandsnamn är att de ofta ska sluta med ett Z, exempel så finns det ett dansband som heter Jannez. Ett Z gör det hela såå mycket töntigare, men det är det som kanske är grejen med dansband, de ska vara nördiga annars är det inte på ritkigt. Trots deras nördighet så finns det många som gillar dansband, eller så är det just därför som många gillar dansband. Därför ska även TV4 börja sända en dokumentär (eller vad det nu är) om ett dansband, som har det töntigaste namnet någonsin: Torgny Melins.

2 kommentarer:

Marängen sa...

hahahaha, det är fan sant, jag kan inte kommapå ett enda dansband med ett icke-töntigt namn :p haha

puss (L)

Tildie sa...

Bara för att man ska reagera kanske? Och för att det blivit kult? Ett dansband utan töntigt namn är ju inte ett riktigt dansband. Det är inte så att man kan döpa ett dansband till typ Starfunkers eller något. Alla skulle gå i taket.

Kramkram